+31 (0)84 88 47 190 info@ditum.nl

Ditum draagt een zeer praktisch bijdrage met zich mee in het kader van “veiligheid”. Zo maar ‘n echt gebeurd ongeval als voorbeeld: vrijwel alle vakmensen hebben de bouwplaats verlaten, behalve één!, daarover later meer. Een aangelegen museum heeft van de bouwplaatsleiding toestemming gekregen om parkeerplaatsen van de bouwplaats (weliswaar buiten het bouwterrein) te gebruiken. De projectleider gaat naar huis en vraagt zich af: heeft iedereen de bouwplaats veilig verlaten? Kan ik met gerust hart naar huis? Hij constateert dat er nog auto’s staan. Gemakshalve gaat hij er van uit: die auto’s zijn van de museumbezoekers, immers het museum had toestemming gevraagd om daar te mogen parkeren. Echter: één collega was toch nog op de bouwplaats. De uitzetter! Een aantal pallets stonden voor zijn werk in de weg, hij sprong op heftruck om de pallets te verwijderen. Hij verongelukte en kwam met zijn been bekneld onder de heftruck. Na uren zoeken (het thuisfront sloeg alarm) is de man, onder de heftruck, gevonden. Niet dat het ongeval met Ditum had zijn voorkomen maar de aanwezigheid van de uitzetter zou, met Ditum, bij de projectleider niet onopgemerkt zijn gebleven.